Η έκδυση* του Αλέξη

Ο κόσμος σκιαγράφησε τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα υπερήρωα. Ως τον πολιτικό που μάχεται για το κοινό συμφέρον της χώρας, του λαού του, αλλά και της Ευρώπης. Ξημέρωσε όμως… και ξεκίνησε η διαδικασία της έκδυσης* του Αλέξη και άρχισε να αποκαλύπτει ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας Αριστερός Φονταμενταλιστής**.

Ονομάζομαι Αλέξης.
Από τα παιδικά μου χρόνια ζω με το όραμα (ή ψευδαίσθηση) να δω κάποτε το Οικονομικό Σύστημα να καταρρέει. Προχωράω. Κερδίζω εκτίμηση. Κερδίζω κόσμο. Κερδίζω εκλογές. Γίνομαι Ηγέτης σε Κόμμα. Γίνομαι Ηγέτης της Ελλάδας.
Μέσα σε 5 μήνες δείχνω τη δύναμη μου σε όλους. Δείχνω ότι δεν είμαι άλλος ένας γραβατωμένος πολιτικάντης με τα πούρα. Δείχνω ότι είμαι ο Ανυπότακτος, ο Διεκδικητής και Υπερασπιστής του λαού και της χώρας μου. Αυτοαποκαλούμαι μάλιστα ως Ανυπότακτος Δημοκράτης. Ψιθυρίζω στον ύπνο μου «Μαζί μπορούμε σύντροφοι. Τέρμα η πειθαρχεία — ζωή μαγική».  Τα βάζω με τους “κακούς Ευρωπαίους” για να πω στο λαό μου ότι θέλω να σταματήσει η λιτότητα, αλλά στη πραγματικότητα απευθύνομαι στους απανταχού αδελφούς – συντρόφους και τους λέω έμμεσα ότι ήρθε η ώρα για τη κόκκινη επανάσταση μας. Φέρνω Δημοψήφισμα και επικαλούμαι τη Δημοκρατία για να αποφασίσει ο κόσμος, σε μια προσπάθεια μου να ασκήσω πίεση στους Ευρωπαίους και να αποδεχθούν τις δικές μου προτάσεις (αλήθεια υπάρχει άνθρωπος που όταν θέλει να λάβει ΔΑΝΕΙΟ, πηγαίνει στη τράπεζα και απαιτεί τους δικούς του όρους ;;; και γελάνε οι πέτρες – μαζί τους και ο Μαρξ). Έπειτα, λέω σε όλους ότι με ένα ΟΧΙ θα δείξουμε στους Ευρωπαίους πως το “game” είναι δικό μας,  αφού πιστεύω ακράδαντα ότι θα υποκύψουν.
Θέτω ερωτήματα: Τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη αν αρνηθούμε τις προτάσεις τους;;; Σιγά, καλέ, που θα διώξουν τη χώρα μου από την Ευρωζώνη και την Ευρώπη. Χαζοί είναι;; Μας χρειάζονται άλλωστε. Θα καταρρεύσει το Ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί τους η παγκόσμια οικονομία! Χε, χε γελάω νωχελικά.
ΚΑΙ ΝΑΙ, λήγει το πρόγραμμα στήριξης. Τηρώ τη δέσμευση που έδωσα στο λαό μου. «Τα κατάφερα»! Έσκισα το μνημόνιο. Δεν υφίσταται Μνημόνιο στη χώρα μου. Θέτω τη χώρα μου τυπικά σε καθεστώς ΧΡΕΟΚΟΠΊΑΣ (η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που μπαίνει στη λίστα με τις χώρες που αθέτησαν τις πληρωμές τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – εμείς το Ζιμπάμπουε, η Σομαλία κ.α.) και πλέον περιμένω από τους “κακούς Ευρωπαίους” να τρομοκρατηθούν και να αναγκαστούν να υποκύψουν.
«ΏΠΑ! Τι έγινε τώρα;;; ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΔΙΟ Β (plan B)». Και γιατί ανέκαμψε το ευρώ;;; Οι αγορές γιατί συνεχίζουν να κινούνται κανονικά;;; Γιατί οι Ευρωπαίοι δε με παρακαλάνε να επιστρέψω πίσω; Αφού έτσι έπρεπε να γίνει. Το είχα προβλέψει! Δε γίνεται, κάποιο λάθος θα χει γίνει! Δε τα είχα σχεδιάσει έτσι. Συνεχίζω – με τη χαμογελάρα μου βέβαια – να δείχνω αισιοδοξία στο λαό που με εξέλεξε. Τι άλλο μπορώ να κάνω άλλωστε; Το μοναδικό σχέδιο που είχα απέτυχε.
«Τώρα πρέπει να αποδεχθώ», λέω. Αποδέχομαι, τώρα , τους όρους των θεσμών. Προβλέπεται άρνηση, καθώς είναι πλέον αργά. Ίσως το χρησιμοποιήσω για να κοροϊδέψω και πάλι το λαό μου, ότι οι κακοί φταίνε και εγώ συνεχίζω να είμαι το καλό παιδί που του εναντιώνονται όλοι.Έχω χάσει ήδη την ευκαιρία να εξασφαλίσω το νέο δάνειο των 12 δισεκατομμυρίων για τη χώρα μου και μου μένει το χρέος των προηγούμενων δανείων (αυτή την ώρα κάπου σε κάποια άλλη χώρα της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, βρίζουν την Ελλάδα, αφού τα δανεικά που παίρνουμε – σε κάποιον ανήκουν, και πλέον δε τα ‘χουμε δώσει πίσω). Μου μένουν επίσης,  τα κάπιταλ κοντρόλς***, οι κλειστές τράπεζες, οι συνταξιούχοι χωρίς τις συντάξεις, ο κόσμος στα ΑΤΜ και μια χρεοκοπημένη χώρα….
Κάπου εδώ συνειδητοποιώ, και λέω στον εαυτό μου «Δεν είναι παιχνίδι η οικονομία Αλεξάκη, δεν είναι. Ασ’ το καλύτερα… απέτυχες παταγωδώς!». 
ΥΓ: Σε παρακαλώ προσωπικά, Αλέξη, να σταματήσεις τα όποια επικοινωνιακά κολπάκια και να σώσεις οτιδήποτε αν σώζεται. Αν δε μπορείς, τότε οφείλεις να δώσεις τη σκυτάλη. Αρκεί να καταφέρει η Ελλάδα μας να επιβιώσει. Όσον αφορά εσένα Έλληνα αδελφέ δεν είναι η ώρα του διχασμού σε Γερμανοτσολιάδες και Σταλινοτσολιάδες, παρά μόνο η ώρα των Ελλήνων της Ελλάδας .
* Έκδυση: η διαδικασία κατά την οποία κάποια ζώα αποβάλουν το δέρμα τους
**Φονταμενταλιστής: Οπαδός του Φονταμενταλισμού, δηλαδή η ακραία συντηρητική εκδοχή, που προβάλλεται ως επιστροφή στις ρίζες της και αυστηρή τήρηση των αρχών της
*** Κάπιταλ Κοντρόλς: (Capital Controls), έλεγχος κίνησης κεφαλαίων

No comments:

Powered by Blogger.