Θύμησες: Διαδικτυακό ραδιόφωνο και συζήτηση για αμβλώσεις


Πριν μερικά χρόνια - κατ' ακρίβεια έξι - είχα την ιδέα να στήσω ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο για να μαζευόμαστε παρέα στο σπίτι στους Αμπελόκηπους (Αθήνα) και να κρατάμε συντροφιά στους συμφοιτητές-ακροατές μας μέχρι τις πρωινές ώρες. Κάναμε χαβαλέ με τα μηνύματα στο chat της ιστοσελίδας και ανταλλάζαμε απόψεις για θέματα της επικαιρότητας, όπως μνημόνιο-Κύπρος και άλλα πολλά.

Θυμάμαι ήταν Δεκέμβρης του 2012, όταν στη συζήτηση είχε μπει και το θέμα των αμβλώσεων.

Στην κομπανία, τότε μαζί μας, και ο αγαπημένος φίλος όλων, Παναγιώτης Σωφρονίου (φοιτητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου των κυπρίων). Όντας «εκ των έσω» στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική - Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, ο Γιώτης είχε την ευχέρεια να δει πολλά: αυτό όμως που του είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο μεγάλος αριθμός εκτρώσεων από Κύπριες φοιτήτριες.

Μπορεί να μην μπορούσε να πει αριθμό αλλά η έκφραση του προσώπου του (που υποδήλωνε τεράστια έκπληξη) τα έλεγε όλα. Και πίστεψε με, ποτέ δεν υπέρβαλλε.

Την συζήτηση την κάναμε και εκτός ραδιοφώνου, στην πλατεία του Αγίου Θωμά μαζί με καναδυό καραφάκια κρασί. Ψάχναμε αιτιολόγηση - πως και γιατί.

Εν τέλει, καταλήξαμε στο γεγονός πως αν δεν έκαναν διακοπή της κύησης θα χρειαζόταν να διακόψουν τις σπουδές τους.

No comments:

Powered by Blogger.