Δεν είναι θέμα Κύπριου ή άλλης ανθρώπινης φυλής

(Photo: Thanassis Stavrakis/AP)

Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται από τους Κύπριους για στήριξη των ανθρώπων που βίωσαν την πυρκαγιά στην Αττική είναι πραγματικά αξιέπαινη. 

Θυμάμαι όταν ήμουν Ελλάδα το 2013, μετά το κούρεμα, οι εκεί συνάνθρωποι μας, μας ρωτούσαν συνεχώς για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ακόμα και η υπάλληλος του περιπτέρου μπροστά από το νοσοκομείο «Ελπίς», με την οποία έτυχε να διαφωνούμε στις μικρής διάρκειας πολιτικές συζητήσεις που είχαμε. Οι πλείστοι ένοικοι είχαν μειώσει τα ενοίκια στους Κύπριους φοιτητές, ακόμα κι αν δεν το χρειάζονταν. 

Όταν μέσω του Συλλόγου των φοιτητών κάναμε αίτημα για δωρεάν σίτιση σε όλους τους Κύπριους φοιτητές, το ελληνικό υπουργείο το αποδέχθηκε με διάρκεια ενός έτους και βάλε. Όταν ζητήσαμε από δεκάδες καλλιτέχνες να συμμετάσχουν σε Συναυλία Αλληλεγγύης για την Κύπρο στην «Τεχνόπολις», με σκοπό την δημιουργία ταμείου αρωγής και στήριξης των Κυπρίων συμφοιτητών μας που θα αναγκάζονταν να σταματήσουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν οι οικογένειες τους, αυτοί έτρεξαν να μας βοηθήσουν δίχως κάποιο αντίτιμο - αφιλοκερδώς.

Sound-check λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συναυλία.

Ξέρω ότι τα αυτονόητα δεν είναι αυτονόητα, όπως η κοινή λογική δεν είναι ποτέ κοινή αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι περισσότερο από την λέξη ανθρωπιά για να χαρακτηρίσουμε αυτό που συμβαίνει. Είσαι άνθρωπος ή δεν είσαι. Σε ενδιαφέρει το είδος σου ή δεν σε ενδιαφέρει. Όλα τα αλλά είναι δευτερεύοντα.

No comments:

Powered by Blogger.