«Ποιο είναι το νόημα της ζωής;»


Όλοι μας αναρωτιόμαστε πυκνά – συχνά για το νόημα της ζωής. . . 
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί να δοθεί ούτε από τόνους βιβλία, ούτε μέσα από το διαδίκτυο αλλά ούτε από τρίτους. Η απάντηση βρίσκεται μέσα μας, καθώς εμείς ορίζουμε το νόημα της ζωής μας. 


Κάθε μέρα αντιμετωπίζω τους περιορισμούς μου, προκειμένου να τους μετατρέψω σε ευκαιρίες για μένα. Κάθε στιγμή αντιμετωπίζω τους φόβους μου, για να τους απομακρύνω. Δεν υπάρχει μέρα που δεν αντιμετωπίζω τον εγωισμό μου, για να τον μετατρέψω σε αγάπη προς τους άλλους. 

Ξέρω ότι όλα όσα συμβαίνουν σε μένα είναι από δική μου ευθύνη, και γνωρίζω επίσης ότι έχω τη δυνατότητα να επιλέξω και να αλλάξω ό,τι έρχεται σε μένα. 

Μια μέρα, επέλεξα να είμαι ευτυχισμένη και συνειδητοποίησα ότι αυτό εξαρτήθηκε από μένα κι όχι από κανέναν άλλο. Αποφάσισα να είμαι ευτυχισμένη και άρχισα να κάνω τα πάντα γι ‘αυτό. Σήμερα, έχω τη ζωή που έχω, γιατί πραγματικά πίστευα ότι θα μπορούσα να την έχω. Σήμερα, ζω τη ζωή που ζω, επειδή έκανα ό,τι περνά από το χέρι μου για αυτό. 

Ξαφνικά, συνειδητοποίησα ότι τα πάντα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά και εξαφάνισα την «ιδέα» αυτή. Από εκείνο το σημείο και μετά, έχασα, αλλά κέρδισα, έχασα και πάλι, αλλά είπα στον εαυτό μου πως μπορώ να ξανά κερδίσω. Κατάλαβα ότι υπάρχει ένα κέρδος πίσω από κάθε απώλεια, ακόμη και από την πιο οδυνηρή, από αυτόν τον πόνο που νομίζουμε ότι δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ. 

Έπειτα, συνειδητοποίησα ότι η ζωή με «αγαπά» και πρόκειται να με δοκιμάσει όποτε θέλει, απλά και μόνο επειδή θέλει να είναι σίγουρη ότι δεν έχω ίχνος αμφιβολίας για την «αγάπη» της για μένα. Θέλει, επίσης, να με δοκιμάσει για να εξασκήσει τις δυνάμεις και τις αντοχές μου. Θέλει να με προετοιμάσει… και να με βοηθήσει να βρω το νόημα της ζωής μου. 

Για αυτό μην ρωτάς «ποιο είναι το νόημα της ζωής;»…. 
Εσύ το ορίζεις! Οι δικές σου αποφάσεις και τα δικά σου θέλω το ορίζουν.


No comments:

Powered by Blogger.