Το ΑΚΕΛ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!

Σκίτσο, του Γιώργου Μιτίδη

Χθες, είδαμε για άλλη μια φορά τους υποστηρικτές του ΑΚΕΛ να αποδεικνύουν περίτρανα τους χαρακτηρισμούς που τους καταλογίζονται, καθώς εκατοντάδες απ' αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στα στελέχη του κόμματος τους, τα οποία συνελήφθησαν για το σκάνδαλο της επένδυσης της Cyta στη Δρομολαξιά. 

Φορώντας τις παρωπίδες τους, μίλησαν για σκευωρίες εις βάρος του κόμματος τους, υποστηρίζοντας την άκρως τολμηρή δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «Αν όσοι συμμετείχαν σ' αυτή τη σκευωρία, δεν τεκμηριώσουν τις κατηγορίες, θα πρέπει να απολογηθούν και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους», αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό τον Γενικό Εισαγγελέα.

Στην προκείμενη περίπτωση όμως, μπορεί να ισχύσει και το αντίστροφο, εφόσον οι κατηγορίες τεκμηριώθηκαν με δικαστικές πλέον αποφάσεις, κι έτσι ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, πρέπει να απολογηθεί για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης και άσκησης σοβαρότατων πολιτικών πιέσεων ώστε να κουκουλωθεί αυτή η υπόθεση και (ίσως) όχι μόνο...

Την ώρα που η κοινή γνώμη -εξοργισμένη αξιώνει κάθαρση από τη διαπλοκή και τη διαφθορά- περιμένοντας εδώ και πολλούς μήνες να δει συλλήψεις με το κοινό αίσθημα πως ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!  

Συνεπώς αν κάθε φορά που συλλαμβάνεται κάποιο στέλεχος του ΑΚΕΛ, η ηγεσία του κόμματος αντιδρά με αυτό τον τρόπο, θα βρεθεί τρομερά εκτεθειμένη. Εκτεθειμένη απέναντι στο σύνολο του λαού και κυρίως απέναντι στους ακελικούς, που θα προτιμούσαν να προστατευθεί το κόμμα από τέτοιες καταστάσεις, είτε εκ των προτέρων είτε τουλάχιστον εκ των υστέρων, με τολμηρή αυτοκριτική και κάθαρση.

Συμπερασματικά θα έλεγα πως η αποκάλυψη του σκανδάλου της Cyta, ίσως να εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους το ΑΚΕΛ είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Πέραν των υποτιθέμενων ιδεολογικών αντιλήψεων των "λαϊκοαριστερών" - "προοδευτικών δυνάμεων" της Κύπρου,  ο καθοριστικός λόγος, είναι το γεγονός πως θα χάσουν τον αυτοέλεγχο των κρατικών-ημικρατικών επιχειρήσεων, που κατά την 5ετή διακυβέρνηση τους, διέλυσαν και κατασπάραξαν.

Καθίσταται σαφές, πως οποιαδήποτε κομματική παρέμβαση (ανεξαρτήτου χρώματος) στις έρευνες του κράτους, είναι αναποτελεσματική και ατελέσφορη για την επίτευξη της κάθαρσης της χώρας, και θα βρίσκει τους πολίτες αντιμέτωπους της.

No comments:

Powered by Blogger.