Ζωγράφισε την ομορφιά της ζωής σου και κόψε τα αγκάθια των λουλουδιών σου



Τα αγκάθια των λουλουδιών είναι πάντα μες τη ζωή. Κάτι σαν συννεφιασμένος ουρανός που δάκρυα ρίχνει στο τζάμι. Οι σταγόνες της βροχής την ομορφιά της ζωής σου σκορπούν και τους δρόμους σου με λύπη λούζουν. Σαν μουντό τοπίο, σαν φωτογραφίες δίχως χρώμα, σαν μελαγχολική ταινία και σαν τραγούδι με καταπονητικούς στίχους...


Τα λάθη σου κάθεσαι εσύ και μετράς. 
Τα πόσα δεν έκανες θα σκέφτεσαι ξανά. 
Τη ζωή σου θα θυμάσαι για να λες γιατί δεν μπορώ. 
Γιατί τόση συννεφιά να 'χει η δικιά μου καρδιά; 
Με καταιγίδες θα φοβάσαι και τα βράδια πια να μην κοιμάσαι. 
Σαν νερό στο ποτήρι η ζωή σου σε πνίγει. 
Δεν γελάς και λυπάσαι. Δεν μιλάς, μα θυμάσαι.  

Είναι στο χέρι μας να ζωγραφίσουμε τις ομορφιές της ζωής μας. Σαν καμβά την παίρνουμε και με τις δικές μας μπογιές δημιουργούμε τα δικά μας έργα.

Οι αναμνήσεις, οι στιγμές... αυτές οι γλυκές ώρες που περνάς, που δε θες να ξεχάσεις ποτέ. Αυτά είναι η ζωή, αυτά που σου μένουν. Μάζεψε όσες πιο πολλές μπορείς.

Στη ζωή μας γενικότερα έχουμε ένα μεγάλο ελάττωμα ως άνθρωποι. Ελκύουμε τα αρνητικά κι όχι τα θετικά της ζωής. Ότι μας πονάει, μας παγώνεις και μας "σκοτώνει", το επιδιώκουμε. Ίσως να μην το σκεφτόμαστε, να το κάνουμε χωρίς να το θέλουμε, αλλά έτσι γίνεται.

Για σκεφτείτε πως θα ήταν η ζωή σας αν ξεχνάγατε όλες τις κακές στιγμές και επικεντρωνόσασταν στις γλυκιές ομορφιές της ζωής. Να ελκύατε δηλαδή αυτές τις ομορφιές χωρίς να σκεφτείτε τα "μα μπορώ;;;" και τα "δε μπορώ;;;"... Μόνο το "ναι, μπορώ" και το "ναι, θέλω" θα σε κάνουν να πραγματοποιήσεις αυτά που επιζητείς. Με τη θέληση και μόνο θα τα καταφέρεις. Πάνω από όλα να είσαι αισιόδοξος γιατί όπως λέει και ένα ρητό "Η απαισιοδοξία είναι διάθεση, αλλά η αισιοδοξία.. θέληση".

Μην περιμένετε όμως να κάθεστε και να σκέφτεστε του κόσμου τα καλά και να πιστεύετε πως θα σας 'ρθούν. Κάτι τέτοιο θα χαρακτηριζόταν από βλακώδες εως βλακώδες. Όπως ανάφερα και πιο πάνω, σημασία στα "δικά μας θέλω" είναι η θέληση. Αν θες κάτι πραγματικά, θα το επιδιώξεις και θα το κατορθώσεις. 

Ας ζωγραφίσουμε λοιπόν τη δική μας "ζωγραφιά", με τα δικά μας "χρώματα".

Η "ΘΕΛΗΣΗ" και η "ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ" είναι τα "ΜΠΟΡΩ" της ζωής.

No comments:

Powered by Blogger.