Όταν η Γυναίκα γίνεται θέμα χλευασμού από αρθρογράφο εφημερίδας


Ο σεξισμός ζει και θα ζει βασιλεύοντας, ενόσω εμείς επιτρέπουμε τον χλευασμό και την υποτίμηση της γυναίκας από ανθρώπους που δεν λεν να αντιληφθούν ότι και αυτή είναι ανθρώπινο ον, που μπορεί να βρίσκεται σε κάθε χώρο, όπως ο πολιτικός, με την εσωτερική κι όχι την εξωτερική της αξία. 

Σε αρθρο του στην εφημερίδα ‘Ο Φιλελεύθερος’ και τη στήλη ‘Φιλελευθεροστομίες’ ο Δημήτρης Παπαδημήτρης αρθρογράφησε με διάχυτο σεξισμό ως προς τις επιλογές των εκπροσώπων Τύπου που θα έχουν οι υποψηφίοι των Προεδρικών Εκλογών του 2018, χλεύαζοντας και υποτιμώντας κατά αυτό τον τρόπο τον ρόλο που έχει η γυναίκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημήτρης έγραψε στο άρθρο του το εξής σεξιστικό και προσβλητικό, για την κάθε γυναίκα, σχόλιο:



Είναι ανεπίτρεπτο εν έτει 2017 να κρίνονται άτομα με βάση το φύλο ή την εξωτερική τους εμφάνιση, όπως είναι ανεπίτρεπτο ο Τύπος και τα ΜΜΕ εν γένει να διαιωνίζουν την αντίληψη αυτή. Κι αν ο κ. Παπαδημήτρης, ή η εφημερίδα που δημοσίευσε το παραπάνω, ισχυριστεί πως η αναφορά του έγινε για να κρίνει και να κατακρίνει την επιλογή των υποψηφίων σαν προσπάθεια ψηφοθηρίας μέσω της «ανάδειξης» γυναικών, τότε θα ήταν σοφότερο να καυστηριάσει το θέμα προς αυτή την κατεύθυνση, κατσαδιάζοντας παράλληλα όλα τα ΜΜΕ που αναφέρονται για «άρωμα γυναίκας», κι όχι να γράφει με σεξισμό για τη γυναίκα πως τάχαμου είναι «εργαλείο» για την ανάδειξη ενός Προέδρου – φτάνοντας σε επίπεδο ενός απολίτιστου ανθρώπου.

Τέλος, επιτρέψετε μου να σας υπενθυμίσω πως η γυναίκα δεν είναι πράγμα ευτελή, δεν είναι καν πράγμα! Η γυναίκα είναι και αυτή, όπως κι ο άνδρας, ανθρώπινο ον – που μπορεί να βρίσκεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, όπως είναι αυτός της πολιτικής, με την προσωπική της αξία και όχι με την εμφάνιση που έχει, τον τρόπο που ντύνεται, που γράφει στην κάμερα ή που περπατά. Μπορεί να φτάσει πέρα από τα επιτελεία των υποψηφίων Προέδρων, εάν βέβαια αντιληφθούν όλοι, γυναίκες και άνδρες, λειτουργοί των μέσων, πολιτικοί και πολίτες πως ο σεξισμός υπάρχει και θα υπάρχει, ενόσω επιτρέπουμε τον χλευασμό και την υποτίμηση μεταξύ των φύλων.

Εν ολίγοις, όταν η Γυναίκα γίνεται θέμα χλευασμού, δεν πρέπει να σωπάμε!

No comments:

Powered by Blogger.