Δημήτρης Χριστόφιας... Le président de Chypre!


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Κύπρου, "Ειλικρινά" με τον Κωνσταντίνο Οδυσσέως.


Οι πάμπολλες αντιδράσεις του κόσμου ήταν σαφώς αρνητικές, αφού έθιξε αρκετά θέματα στα οποία προκάλεσαν για άλλη μια φορά την οργή του κόσμου, όπως η τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί, οι "δήθεν" κατ' αυτόν αγανακτισμένοι, οι Ελληνικές σημαίες που οδηγούν στον εθνικισμό και άλλα πολλά.

Αναλυτικότερα ο Χριστόφιας αναφέρθηκε στην Ελληνική γλώσσα, την οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά όπως ο ίδιος ανάφερε και κακώς δέχεται την κριτική και τον χλευασμό για "κάκιστη" χρήση της. Έπειτα υπογράμμισε το γεγονός ότι διακεκριμένοι φιλόλογοι τον έχουν επαινέσει για την πολύ καλή χρήση που κάνει της γλώσσας μας, την οποία ο ίδιος έμαθε μέσω της κομμουνιστικής εφημερίδας του ΑΚΕΛ, "Χαραυγή". Σημείωσε επίσης πως απ' την εν λόγω εφημερίδα απόκτησε την πολιτική του άποψη και έκφραση.
Μια πολιτική άποψη απόλυτη και κάθετη εφόσον προήλθε από μια κομμουνιστική εφημερίδα, δίχως μια δεύτερη άποψη για διεύρυνση των γνώσεων του.

Στη συνέχεια τόνισε πως οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της Δημοκρατίας και κατ' αυτόν είναι τα πρώτα και άμεσα θύματα της κατοχής, καθώς το βιοτικό τους επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και δεν έχουν τα Δημοκρατικά δικαιώματα που χαιρόμαστε εμείς, δόξα τον λαό (και όχι τον Θεό). Εκτός απ' αυτό επισήμανε επίσης και το ότι οι Τουρκοκύπριοι δυστυχούν και βρίσκονται κάτω από την μπότα της κατοχής.
Μια δήλωση με την οποία επικεντρώνεται στους Τ/κ, εκμηδενίζοντας τους δικούς μας πρόσφυγες, που όντας πραγματικά θύματα, έχασαν τη γη που ζούσαν διωκόμενοι από τον Αττίλα αλλά και αρκετούς συγγενείς.

Ακολούθως κρίνει λάθος την ανύψωση των Ελληνικών σημαιών, διότι είναι σημάδια εθνικισμού. Κάτι το ντροπιαστικό εκ μέρους του Προέδρου, καθώς η Ελληνική σημαία είναι σύμβολο του Έθνους μας που πρέπει να τιμάμε και επ' ουδενί λόγω να την κατατάσσουμε ως σύμβολο του εθνικισμού.

Όσον αφορά την τραγωδία στο Μαρί, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανάφερε πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν με κατηγορίες προς το πρόσωπο του ήταν ψευδείς αλλά και παραμύθια των υπολοίπων κομμάτων. Πράγμα που ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πιστεύει εφόσον τα έγγραφα και τα στοιχεία που οι συνάδελφοι στα Κυπριακά κανάλια έφεραν στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν την αλήθεια, περί συμφωνιών με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ κ.α.

Παράλληλα χαρακτήρισε εμάς τους αγανακτισμένους πολίτες, ως δήθεν "αγανακτισμένους", που τον αποκαλέσαμε "Γιο της πλύστρας", και δεν σεβαστήκαμε την θεσμική του θέση, ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τη στιγμή που ο ίδιος 3 μέρες μετά το τραγικό συμβάν της χώρας μας, έκανε την εμφάνιση του με ένα διάγγελμα γεμάτο παρελθοντολογίες, στο οποίο μας αποκαλούσε ΕΟΚΑ Β'ιτατζίες και Φασίστες.

Επιπρόσθετα όπως ανάφερε στον συνάδελφο του ΑΝΤ1, ούτε οι πολίτες τον σεβάστηκαν με την καθημερινή ύβρης αλλά ούτε και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία δεν υπερασπίστηκε τον θεσμό του Προέδρου, αντ' αυτού ζητούσαν και την παραίτηση του. Την ίδια ώρα που ο ίδιος δε σεβάστηκε την γνώμη των πολιτών και οργάνωνε συνάξεις και εκδηλώσεις του "δικού του λαού" για υποστήριξη προς αυτόν, διχάζοντας τον λαό.

Ταυτόχρονα έκανε λόγω για την οργή του κόσμου, που κατ' αυτόν ο κόσμος δεν οργίστηκε από μόνος του αλλά προκλήθηκε απ' τους υπόλοιπους πολιτικούς για πολιτικές σκοπιμότητες. Σχολίασε επίσης και για την πλύση εγκεφάλου που έγινε στον κόσμο από διάφορους αλλά και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μη σκεπτόμενος το ότι πράγματι ο Ελληνοκυπριακός λαός έχει ξυπνήσει και δεν δέχεται άλλο την κοροϊδία και την προσπάθεια αποχαύνωσης και ωχαδερφισμού που γινόταν εις βάρος του.

Τέλος με παράπονο αναφέρθηκε πως σύμφωνα με τον κόσμο, ότι κάνει είναι κακό και ότι πει είναι χείριστο. Κάτι που τον ενοχλεί ιδιαίτερα.

Θα άξιζε όμως ν’ αναρωτηθεί ο κύριος Χριστόφιας σε ποιους λόγους οφείλεται η δυσαρέσκεια του κόσμου προς αυτόν, διότι σύμφωνα και με ένα ρητό «Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν». Τότε ίσως καταλάβει πως είναι ηλίου φαεινότερο πως το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

“Η κλεψύδρα αδειάζει και η άμμος που απομένει δεν σ' αρκεί. Καλά κρασιά!”

No comments:

Powered by Blogger.