Ταξίδι για το άγνωστο

(Άρθρο μου από την εφημερίδα του σχολείου μου (Λύκειο Πολεμιδιών), «Φωνογράφος»)
Ετοιμάζω τα πράγματα, ξεσκονίζω τα όνειρά μου... Ένα αλλιώτικο ταξίδι με προορισμό το άγνωστο μας περιμένει! Σκέψεις στριφογυρνούν στο μυαλό μας · τι θα απογίνουμε μετά απ’ αυτό; Ποιό θα ‘ναι το μέλλον μας; Απορίες που θα λυθούν στη μετέπειτα ζωή μας! Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το πόσο γερές βάσεις θα θέσουμε, για να χτίσουμε το μέλλον μας όπως εμείς θέλουμε και πιστεύουμε! Πριν αρχίσουμε όμως το νέο μας ταξίδι, ας αναθεωρήσουμε για λίγο την ύπαρξη μας σ’ αυτόν τον κόσμο και τη ζωή μας γενικότερα। Να αναλογιστούμε τι θέλουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα και ποια στάση θα κρατήσουμε προς την κοινωνία που θα βγούμε αύριο, ενεργητική ή παθητική; Ας αποφασίσουμε τι πραγματικά εμείς θέλουμε!


Το μεγαλύτερο επίτευγμα στη ζωή μας είναι να παίρνουμε ορθές αποφάσεις – είτε αυτές οι αποφάσεις είναι δικές μας, είτε αφορούν οικογένεια, σχέση, φιλία, μελλοντική σταδιοδρομία κλπ। Επιβάλλεται να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθούμε για αυτά που εμείς πιστεύουμε - και δεν πρέπει να μας φοβίζει τίποτα διότι όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ο Τιτανικός φτιάχτηκε από επαγγελματίες ενώ η Κιβωτός από ερασιτέχνες... το αποτέλεσμα που είχαν, το ξέρετε!Έτσι λοιπόν, θέτοντας στόχους και κάνοντας όνειρα, ανοίγουμε νέους δρόμους για εμάς που πρέπει να αγωνιστούμε για να τους επιτύχουμε, χωρίς φόβο! Επίσης επιβάλλεται να συνεχίσουμε με δημιουργικότητα, ενεργητικότητα κ.α. στον νέο κόσμο που μας περιμένει.

Έπειτα όση αβεβαιότητα κι αν νιώθουμε, τόση επιμονή πρέπει να ‘χουμε για να καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Εξάλλου, σε μια ζωή που έχει και τα πάνω της αλλά έχει και τα κάτω της, όλοι μας πρέπει να τη βλέπουμε πάντα με ένα χαμόγελο! Η ζωή ολονών μας είναι τόσο μικρή και πρέπει να τη ζούμε όσο πιο έντονα μπορούμε. Άλλωστε στη ζωή δε μετράει πόσες ανάσες παίρνεις, αλλά πόσες είναι οι στιγμές που σου κόβουν την ανάσα! Ζήστε ελεύθερα, χωρίς ηθικούς φραγμούς, με ειλικρίνεια, παρρησία, τόλμη και θα δείτε πως πια θα ζούμε μια ευτυχέστερη ζωή!

Καλή σταδιοδρομία & καλή τύχη αγαπητοί μου συμμαθητές!
Δε λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν!

No comments:

Powered by Blogger.