#‎PrayForNice: Το μίσος δε μπορεί να καταπολεμηθεί με μίσος


Ας μην επαναπαυτούμε σε αυτό που το λεγόμενο ένστικτο της επιβίωσης μας θέλει να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να ζουν με ειρήνη. Στον απόηχο του θυμού και της μισαλλοδοξίας πρέπει να απαντήσουμε με ειρήνη και αγάπη. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται. Όσες φορές κι αν ειπώθηκε! Πέραν των δραστικών και αποτελεσματικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να προστατευτούν οι πανανθρώπινες αξίες μας, η Δημοκρατία και η Ελευθερία, επιβάλλεται να προστατεύσουμε την Ανθρωπότητα και από τα σπόρια που αφήνει στο πέρασμα της αυτή η άρρωστη σοδειά. Αυτή της θρησκοληπτικής τρομοκρατικής αγριότητας που θηρεύει τους ανθρώπους. Πρέπει να προστατευτούμε από τον ιό που μαστίζει την ανθρωπότητα, αφού αντιληφθούμε και εστιάσουμε στην προέλευση του, η οποία δεν τυχαίνει να είναι μόνο μια καμένη γη, αλλά και μια εύπορη. Κι αν πολεμήσουμε τον ιό με τον ίδιο ιό τότε το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τον μεταδώσουμε. 

Και κάτι άσχετο-σχετικό: Σε τι διαφέρει η συμπεριφορά της Αστυνομικού απέναντι στον κρατούμενο από τη συμπεριφορά όσων έσπευσαν να την κανιβαλίσουν μετά το συμβάν; Όσο κι αν διαφωνείτε, απλά αναλογιστείτε. 

ΥΓ: Προτού αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα, ας επιχειρήσουμε να μετρήσουμε τις φορές που είπαμε κάτι καλό παρά κάτι άσχημο για τους συνανθρώπους μας. Διότι, ναι, τυχαίνει να είμαστε όλοι άνθρωποι - που γεννιόμαστε με τα χαρακτηριστικά του πρωτόγονου. Αν διαφωνείς, σκέψου απλά ότι οι αποφάσεις μας θεμελιώνονται σε μια σειρά κινήτρων που έχουν να κάνουν με φόβους, πάθη, επιθυμίες, επικράτηση, αυτοσυντήρηση κι άλλα εν πολλοίς παράλογα και ασυνάρτητα πράγματα. Βέβαια, μπορούμε να τιθασεύσουμε τις παρορμήσεις αυτές -χαρακτηριστικό του χόμο σάπιενς- για να οργανώσουμε τη ζωή μας και να συνυπάρχουμε με τους άλλους. Όμως για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε πραγματική παιδεία. Επίσης, χρειάζεται εσωτερική άσκηση, ορθοφροσύνη, σκέψη και ισχυρή ελεύθερη βούληση. 

Ειρήνη υμίν!  ‪
#‎StandForTheWorld‬  ‪
#‎WeAreTheWorld‬

No comments:

Powered by Blogger.