Πολιτικός και κοινωνικός «εαυτουλισμός»

_


Βλέπω αρκετούς συμπολίτες μου να προσπαθούν να εκμαιεύσουν απαντήσεις από τους νέους πολιτικούς του ΔΗΣΥ (κι όχι μόνο) για τα τελευταία ευτράπελα που συμβαίνουν στη πατρίδα μας. Εγώ τους προτρέπω να αναζητήσουν απαντήσεις από τον λαό - εκεί έξω.

Ρωτήστε τον λαό αν αντιλαμβάνεται τη σημασία της ψήφου και αν τη βάζει με γνώμονα το «ΕΜΕΙΣ» ή το αλαζονικό «ΕΓΩ». Επίσης, αν αντιλαμβάνεται πως πολιτικός και κοινωνικός «εαυτουλισμός» πάντοτε έβλαπτε και θα βλάπτει το κράτος.

Δε λέει να κατηγορούμε ολάκερη την πολιτική σκηνή για τα όσα συμβαίνουν όταν εμείς οι ίδιοι υποστηρίζουμε, προωθούμε ή ψηφίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν διόλου σχέση με την Πολιτική - που συν τοις άλλοις μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και δεν νοούν πως οι καιροί αλλάζουν, μαζί και οι άνθρωποι. Δε λέει να κατηγορούμε την πολιτική για Διαφθορά όταν εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε αυτόν που βοηθά ή θα βοηθήσει κάποιον δικό μας άνθρωπο για εξεύρεση εργασίας, οικονομικά ή τόσα άλλα. Τελικά εκτός από ιδεολογική συγκρότηση, χρειαζόμαστε και κριτική σκέψης. 

ΥΓ: Υπάρχουν δεκάδες νέοι και παλιοί άξιοι πολιτικοί που αξίζουν την στήριξη του κόσμου. Αν θέλουμε πραγματικά ένα εξελιγμένο - εκσυγχρονισμένο κράτος, τότε ας το αποδείξουμε στους εαυτούς μας. Ας βάλουμε πρώτα το Εμείς αντί του Εγώ! Αυτή είναι και η μεγαλύτερη Αλλαγή που χρειαζόμαστε! Αλλαγή νοοτροπίας λέγεται.

Βλέπω αρκετούς συμπολίτες μου να προσπαθούν να εκμαιεύσουν απαντήσεις από τους νέους πολιτικούς του ΔΗΣΥ (κι όχι μόνο) γ...
Posted by Zoe Panayi on Thursday, 17 December 2015

No comments:

Powered by Blogger.